Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Cik Raudhah

Assalamualaikum :) Her name is Raudhah binti Johaimi. The third child from my big sis, Nurul Syakirah binti Mohammad Hatta. My big sister's first daughter. She was born on 4th March 2012, the same date as her grandmother (my mom, Nor Aini binti Basri). She has two elder brothers, Farouq bin Johaimi (5 years old) and Hamzah bin Johaimi (4 years old).  She's adorable, cute and pretty. I love her. I always pray that on one fine day I also have a daughter like her. Suddenly I want to blog about her. Because I miss her. Miss her so much. I miss my family. I wish that I can fly back to Bangi and Kuching just for a little while and only will fly back to Kuala Terengganu after I spend some time with my family, look at their lovely faces and absorb the aura of happiness and strength which Allah give to me through them. Unfortunately, I don't have wings to fly. I can't fly without wings. I also didn't know how to swim across the South China Sea (sedangkan uji

Hai! Nama Saya Merang. :3

Assalamualaikum :) Hai! Nama saya Merang. Umur saya mungkin 3 tahun kot. Saya comel sekian.  Pada pertengahan tahun 2012, saya telah melahirkan tiga ekor anak yang comel comel. Satu warna hitam, satu warna oren dan satu lagi warna tabby. Takde sekor pun yang ikut warna bulu maknye yang comel ini. Hew hew :3 Dasar anak luar nikah! I'm a stray cat. Saya dibuang dihadapan sebuah klinik haiwan bersama sama dengan anak saya oleh manusia yang tak bertanggungjawab serta dungu ai tell u. Dah macam mane pulak saya nak carik nafkah untuk anak anak saya? Selama ni saya hanya tunggu tuan saya bagi makan je. Sobs. Syukur pada Allah. Nasib saya sangat lah bertuah apabila dikutip oleh owner klinik haiwan tersebut. Saya dan anak-anak saya pun dibawa masuk dan diletakkan ke dalam sebuah sangkar 2 tingkat yang selesa. kami diberikan makan secukupnya. Makanan kucing premium yang berjenama IAMS yang lazat lagi berkhasiat. Sila la cuba!  But unfortunately, ketiga tiga anak saya

Projek Puding La Tahzan: The 1st Batch

Assalamualaikum :) Guess what? (^^) Today, 4 March 2013, bermulalah bisnes puding iolls! Wee~ Puding Vico Oreo Puding La Tahzan "Siapa yang makan pasti gembira" Baru je hantar kat hostel UMT tadi. Dalam 1st batch ni ada 10 je. For the beginning. Hiks. :) Hari ni Terengganu cuti, so adala masa nak buat semua ni. Esok pun takde kelas. InsyaAllah kalau hasil memberangsangkan, nak jual lagi. Oh and today is my Mama's and Niece's birthday! :D Happy Birthday! :D By the way, support me HERE . Do LIKE my page! TQ Wassalam With love, Jenn