Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

GiveAway Mei by Ann

Assalamualaikum wbt. . hii Bismillahirahmanirahim .. Klik banner untuk menyertai Senarai Sponsor: Ann , CikNurul , MissBanu , AmirahAzman , UmieYana , #JMbelog , Azira , Farrah

Let go

Assalamualaikum :) Kadang kadang kita kena melepaskan sesuatu yang kita rasa ia baik untuk kita sedangkan ianya lebih membawa keburukan untuk kita. Kita masih meletakkan harapan bahawa suatu hari nanti ia akan berhasil. Tanpa kita sedar yang ia sebenarnya membawa lebih banyak potential persengketaan di kemudian hari. Kata kata itu senang diungkap. Namun , kita selalu dengar pepatah English mengatakan , "Action speak louder than words". Ya, pepatah Melayu nya pula, "Cakap tak serupa bikin". Manusia mudah berjanji . Bahayanya kita apabila menaruh harapan terlalu tinggi pada janji itu. Ada baiknya, kita bersederhana saja apabila orang lain memberi janji pada kita. Apabila dah termakan janji, akhirnya kita yang kecewa. Terus, mereka memberikan lagi kata kata menabur janji.  That's it! Lepaskan saja. Kita harus sedar, kadang kadang ia bukan impian kita. Bukan apa yang kita nak buat. Kita lihat ia lebih banyak mengundang masalah

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

Assalamualaikum :) Bulan April bakal berakhir, bloglist untuk March & April akan di gantikan dengan bloglist baru untuk bulan Mei & Jun. Berminat untuk masuk bloglist blog sihatimerahjambu ni, boleh sertai segmen ini. Segmen simple je . Cuma perlu buat entry dan copy & paste je . Pemilihan 10 blog melalui random.org. Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 TAMAT : 28 APRIL 2016 Langkah Penyertaan Segmen 1. Buat entry bertajuk :  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 2.  Copy & paste  coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry 3.  Publish dan tinggalkan link entry  dalam kotak komen di entry asal  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016     Terima kasih atas sokongan semua ^__^ ************************************************************ Jom join segmen simple ni :) Wassalam

3 cara untuk hidup lebih tenang

Assalamualaikum :) Sejak dua tiga hari ni, aku mengalami konflik hati. Bukan mudah untuk kita cari diri kita semula. Bukan mudah untuk kita lupa. Bukan juga mudah untuk kita menjaga hubungan sesama manusia. Hablum minalllah Hablum minan nas Pentingnya jaga hubungan antara manusia. Nabi tak pernah tak senyum dulu sebelum bercakap dengan seseorang. Dalam keadaan sedang beremosi, dapat ke kita ikut cara Nabi ni? Aku kalau drive, senang nak bengang dan marah kalau kereta depan tak bagi signal. Kereta belakang pulak asyik cucuk cucuk kita. Mulalah mulut kita ni nak membebel tak sudah. Kutuk kereta depan, kutuk kereta belakang. Mulalah , press minyak   nak show off bahawa kita lah manusia yang paling cekap drive kereta ( katanya ).  Tanpa kita sedar (kerana ikut emosi), kita mungkin membahayakan orang lain. Scroll media sosial (fb, twitter, instagram, dll), tengok orang post gambar berbahagia berdua, gambar makan sedap, gambar ootd baju lawa lawa dan gam

Giveaway Special April Syamimi Bersama Sponser

Assalamualaikum :) Hai (^^,)/ Lets join giveaway! Klik banner for more informations!  Lets! It is a fun way to meet new people :) Wassalam

A day full of surprises ❤

Assalamualaikum :) So today (Monday) is my off day. My special friend is with me today. We had our precious time together. Bukan senang nak jumpa since we are LDR kind of relationship. He gives me a lot of surprises today : ') Actually, today we planned for a lunch date at KLIA. After lunch, I will send him off at the gate to say our goodbye. But then, he told me that he couldn't meet me today. I feel so sad. Tapi rupanya surprise! Dia sanggup cancel flight harini and book tiket lain esok malam. Haih budak sorang ni kan. Belum habis lagi surprise dia . Before masuk wayang for The Jungle Book movie, kitorang jalan   satu  IOI Mall Putrajaya tu   masuk   kedai kedai   sukan . Dia bawak  survey kasut . Memang ada terniat nak beli. Tapi  of course kena simpan duit dulu lah . Memang tak pernah ada kasut sendiri pun. Semua kedai kasut sukan dia bawak kite masuk. Then, lepas movie, makan & solat tetiba dia nak cari balik kedai kasut 

GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

Assalamualaikum :) Sila klik banner untuk join dan info lanjut GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK Lets join this GA! (^^)/ Wassalam .

1st Mini Giveaway by CikNurul

Assalamualaikum :) Fb : Nurul Syafiqa Jom join :) Nak join, klik banner ya Wassalam .

St Ives Apricot Scrub, works wonder on my skin

Assalamualaikum :) Dulu ada orang bagitau kat aku, kalau kulit jenis berjerawat tak elok guna scrub. Memang zaman belajar dulu, kulit sangat teruk. Hihi . Memang tak pernah guna scrub sebab takut jerawat jadi makin radang. Bila kulit dah okay sekarang ni, aku mula cuba guna scrub untuk hilangkan parut.  Saya guna blemish control. Prevent blackheads & minimizes pores. This is daily scrub. Boleh guna setiap hari.  So far, alhamdulillah kulit rasa bersih je lepas  scrubbing. Pores nampak seakan   mengecil . Even bila ada jerawat tumbuh seketul dua, jerawat tu cepat sembuh. Muka tak kering and merah merah dengan syarat jangan tonyoh muka ketika scrubbing. Of course nanti kulit jadi   merah . Kulit muka kan halus dan sensitif. Guna tiga jari dari hujung (jari tengah, jari manis & jari kelingking). Scrub secara   lembut   perlahan   dan   secara   bulatan . Bermula dari dagu, pipi, hidung dan dahi. Pelan pelan je  scrubbing, jangan sental . Ha

Simply Segmen By Shawal & Sofie

Assalamualaikum :) بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اللهم صل على محمد وآل محمد السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ ( klik banner kalau nak join) Segmen daripada  Shawal  & Sofie ... Tamat :   27 April 2016 Senarai Hadiah: 1) Topup RM5 x4 2) Review Blog di   blog  Kak Sofie  x2 3) Bloglist Bulan Mei x10 di  blog  Shawal Jumlah Pemenang : 16 ************************************* Lets join this segment. I am excited to explore and blogwalking  later :) Wassalam .

GIVEAWAY APRIL 2016 By Mezquitalifestyle

Assalamualaikum :) Hai, semua  :) Lets join this Giveaway by Mezquitalife. A simple giveaway that you can do it with eyes close. Hehe . Click the banner to join. Leave comments and go blogwalking ! Wassalam

Pampering my skin with face mask

Assalamualaikum :) I looooove  face mask! Disebabkan kulit yang super sensitive ni , aku hanya boleh guna mask to refresh my tired face. Selalunya, cream/serum tak membantu pun. Huhu . Dia akan bagi effect mengelupas and redness je biasanya . Dan mask yang paling sesuai pun hanyalah yang berbentuk muka tu , bukannya jenis  paste. Kalau jenis paste tu memang makin membuatkan kondisi kulit makin teruk je. So, haritu ke IOI Putrajaya and singgah  SASA. Ada offer buy 10 for only RM 29.90. Terus gigih memilih  pelbagai pilihan mask yang ada . Antaranya ... Sesungguhnya, zaman belajar dulu keadaan kulit sangat teruk berjerawat. Sekarang alhamdulillah dah ok sikit hanya tinggal parut and pori yang besar. To take care of your skin is not easy, but I admit that we should be soooo rajin . Penjagaan dalaman lebih penting dari luaran. Yang penting  eat healthy, minum air mencukupi , bersenam & detox. - I don't eat junk food -

Berjiran di syurga

Assalamualaikum For these few days I feel so lifeless & demotivated . When you are being pointed by others because of their unfortunate. When you have give them solutions to be consider but they just don't give sh*t. When you are become their ' orang tengah ' for some ' remeh ' questions which I don't know how to answer (more to decide) and become serabut .  When you have some problems to finish your task given by them and dituduh   tak buat kerja, and they don't ask but assumed. When you feel like useless because of their ' ungkitan ' about their so-called sacrifice.  And you are having your bad day. You feel like useless, crazy, sad, disgust, angry and fed up at the same time. And then you found this. Then, you cool down. Told ya , every kind word from this hamba Allah always make me turn to Allah swt. Always make us think twice, think rasionally dan terbitkan rasa kasih sesama manusia dan mengingatkan kita

SEGMEN Jom Singgah #jmbelog

Assalamualaikum :) Tarikh tutup: 30 April 2016 jam 2359 Lets! :) To make your blog more lively, join them! Click the banner! Wassalam .

Preloved Fixi Novel Giveaway

Assalamualaikum :) I love Fixi Novel ♥ Tapi cerita dia memang tak sesuai untuk budak budak sekolah. Hihi. So, here I wanna join this giveaway. Mana tahu bertuah. Actually, ada banyak fixi tak baca lagi kat rumah hihi. You know, nak baca buku pun kena ada mood jugak :) Yang minat membaca, jom join this giveaway. You can click the banner. Wassalam

Jom Tambah Followers!

Assalamualaikum :) Comel blog Azira ni  :) Hihi . Segmen kalini kena senaraikan 5 tips/cara tambahkan followers dengan mudah. I don't know much because tak kisah sangat pun pasal followers. But, as a blogger saya boleh bagi tips/ cara mengikut apa yang saya rasa 1. Blog kena kemas dan cantik Pemilihan font penting dari segi kejelasan warna, saiz dan mudah dibaca. Tema warna yg lembut dan tak menyakitkan mata memandang. Saya suka follow blog blog comel :) 2. Blog tak   berat loading Saya tak suka blog yang crowded. Tak comel . 3. Jadilah peramah :) Tinggalkan jejak di   chatbox and ruangan komen blogger lain. Komen yang membina dan ada pengisian ilmu . Tinggalkan link blog sekali . Nanti orang lain pun singgah la blog awak .  4. Join segmen , giveaway and dll From this activity, you guys can make new friends! Dari senarai peserta yg join, you guys boleh  go blogwalking  :) Haa baca   balik  tips no 3. 5.

Mini Segmen by Syaidah Seha

Assalamualaikum :) Hai, all! Another segment yay ! Kite suka la blog cik   Syaidah Seha. Lawa giler header dia , dengan warna warna  pastel. How I love pastel so much! :3 Jomlah join this mini segment by the winner of Top 10 Blog Terkemas 2016! Click the banner to join! Tengok , banner pun comel :)

Orang yang paling bongkak lagi rugi

Assalamualaikum :) Besides Prof Dr Muhaya, I love every kind word from Dr Anwar Fazal. Who is he? Siapa tak kenal our Celebrity Blogger, Dr Fatin Liyana? Dr AF is her husband. Setiap patah perkataannya membuatkan kita segera kembali pada yang nyata. Kenyataannya memang benar belaka. Ada jugak yang aku pernah terbaca, we expect too much from people. That is what make us feel more disappointed. Prof Dr Muhaya kata , jangan sombong. Kalau nak sesuatu, minta saja pada Allah. Bukan harap pada pertolongan manusia. I love how these two people inspired me so much. Alhamdulillah  : ') Wassalam

Mini Giveaway By Niena Annisa'

ASSALAMUALAIKUM *click banner to join Apa khabar semua? Jom ramai-ramai meriahkan first giveaway daripada Niena . Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam. Syarat penyertaan amat mudah. Niena harap semua dapat ikut ya. HADIAH : Shawl chiffon x 2 pemenang ************************************************** Hai, Niena ! Personally, I like her blog. Very simple & sweet :) Jom join Giveaway! Have a nice day everyone.