Skip to main content

Posts

Showing posts from 2019

It's a wrap for 2019!

Assalamualaikum and hi! :) Wow hari terakhir untuk tahun 2019 guys. Seawal tahun 2019 haritu, saya dah list down semua Goal and Dreams saya. Tapi hahaha gelak la dulu jap. Tapi banyak sangat yang tak dapat saya capai atas sebab sebab tertentu. Sebab dan hikmah yang lebih besar daripada Allah swt. But it's okay. Saya akhirnya dah faham erti dan cara sebenar untuk list down Goal and Dreams. Nama baru yang akan saya letak ialah 'New Resolution', dan saya akan tulis New Resolution untuk setiap bulan. Cara menulis pun akan saya ubah kepada yang lebih spesifik. Taknak dah aim benda big tapi kelaut lepas tu. Lol. Apa yang saya nak ubah ialah apa yang saya perlu buat dalam sebulan, seminggu dan sehari. Bukan lagi nak capai itu nak capai ini. Cara macam ni akan membuatkan saya lebih bersemangat nak capai goal and dreams if saya boleh achieve buat setiap hari. So, saya nak lupakan Goal and Dreams 2019 dan saya nak mulakan New Resolution saya mulai esok, 1 Januari 2020!

My First Born Journey : 5 months

Assalamualaikum and hi! :) Alhamdulillah 24/11 haritu Dini dah menjangkau usia 5 bulan. Lagi sebulan je dah boleh makan dah. Omg! Orang kata baby kalau nak tukar bulan, memang meragam lain macam. Haritu menangis jugaklah layan si Dini ni semua benda tak kena. I am exhausted giler that time. And being an angry mom also. Pastu bila tengok dia tido, timbul rasa menyesal. Haritu attend wedding classmate dekat Uni dulu. Kebetulan ibu mertua ada trip sekolah ke Langkawi. So dapatlah pinjam kereta ibu untuk ke wedding tu yg diadakan di Bangi. Haa.. Sempena tahun 2020 yang akan wajibkan penggunaan child carseat, kitorang pun try praktis pakai carseat untuk Dini. Olooo tertido anak Ummi dalam carseat. Anyway, ni first time pakai and nampaknya Dini bagi kerjasama yang baik. Tak menangis, tak meraung sibuk nak lepas dari carseat. Lepas menyusu dah mamai mamai, terus duduk diam je dalam carseat dan tertido sendiri. Tapi na-ah jangan puji dulu sebab mungkin masa tu mood dia baik 😂😝

Spaghetti Goreng Pedas

Assalamualaikum and hi! :) Harini takdelah nak share resepi pun. Saje nak bercerita pasal spaghetti ni. Haritu husband tanya, yang saya masak ni apa nama resepi nya. Actually spaghetti goreng ni inspired dari Olio Aglio. Saya suka masak spaghetti macam ni sebab bagi saya kena dengan tekak melayu. Hihi. Kalau yang original nya tasteless sebenarnya. Bahan dia mudah je. Kalau saya, makan macam ni memang kenyang dah. Tambah pulak pedas pedas cili padi hihi lagi syok makan. Bahan bahan yang saya guna simple je. Bawang putih, cili padi merah dan hijau, kiub pati ayam, tomato, minyak masak, spaghetti Kimball, sos tiram, sos tomato, sos cili, air sikit dan broccoli. Saya alter resepi asal jadikan dia sedap ikut selera saya. Sometimes bila dah bosan makan nasik, saya suka masak spaghetti ni. Antara spaghetti lain yang jadi favourite saya ialah spaghetti carbonara or alfredo. Uihh yang tu kalau dapat kat saya, siang malam pun boleh. Sedap betul 😋😋😋 Saya kurang gemar spaghetti me

Baby Carrier Boba 4G

Assalamualaikum and hi! :) Haritu husband ajak keluar. Kebetulan dia off day dan ada plan nak lunch dengan ex colleague dia. Janji nak berjumpa di MyTown Cheras. Saya pun onz je since dah lama tak keluar jalan jalan. Husband pun asyik bekerja je. So haritu saya bagi peluang pada husband untuk menikmati me time and catch up bersama ex colleague dia sementara saya bawa Dini jalan jalan dalam mall. Of course banyak benda nak borak sesama diorang dan saya taknak jadi kayu pulak kat situ hahaha! Saya bawak Dini dalam baby carrier yang diwarisi dari kakak sulung saya. Boba 4G ni memang saya tahu brand baby carrier yang best dan mahal. Dulu tahun 2014 saya pernah bekerja di sebuah butik ibu dan bayi. Dari pengalaman bekerja hampir 6 bulan kat situ yg membuatkan saya banyak tahu pasal persediaan ibu dan bayi. Umur saya masa tu baru 22. Masa tu harga Boba 4G ni dalam RM400-500. Sekarang saya tak tahu la berapa. Memang Boba 4G ni kuaiiti dia terbaik bagi saya. Menepati ciri ciri

Nasi Bamboo Sg Klah

Assalamualaikum and hi! :) Kalau dulu masa single, drive sorang balik Batu Gajah, Perak, memang selalunya saya akan keluar tol Tanjung Malim dan guna jalan lama. Hihi nak jimat duit tol. Bila guna jalan lama mesti akan lalu restoran yang famous ni iaitu Nasi Bamboo Sg Klah. Setiap kali lalu mesti nampak banyak kereta parking, sehingga ke tepi tepi jalan utama. Signboard dia bukan main besar. Ramai jugak pengunjung dikalangan riders yang singgah makan kat sini sebab tengok motor besar diorang bersusun je park kat tepi. Tapi kan sekalipun saya tak pernah singgah. Haha! Kisahnya, awal November haritu join family in-law hantar rombongan meminang. Cousin husband nak bertunang. Rumah bakal pengantin perempuannya terletak di Teluk Intan. Balik dari Teluk Intan, cousin husband bawak singgah makan Nasi Bamboo ni. Dalam hati saya berkata, “wow rezeki 😍”. Apa yang boleh saya review tentang restoran ni ialah memang patut la ramai yang suka makan kat sini. Ternyata sedap dan menyelerak

Comeback Giveaway by Farah Farhana

Assalamualaikum and hi! ☺️ Haritu kan konon je nak aktif blogging tapi tengoklah.. Tak update jugak 😂 Well, ada masa terluang ni saya pun jenguk la blog. Nak update takde cerita terbaru nak share. Then, saya usha Reading List. Ramai yang update dan sentiasa ada topik. Bagus betul. Saya blur nak buat apa sejurus membuka blog ni hahaha. Then, I scroll je Reading List sampai jumpa Giveaway yang menarik ni. Decided to try my luck here! But how to tag orang eh? Apasal saya buat tak jadi apa? Anyway, harini nak blogwalking 🤗 Dah lama tak spend time doing all this. I just need some break from everyday normal routine today. Kalau nak join, klik pada banner. Have a nice day! ❤️

My First Born Journey : 4 months old

Assalamualaikum and hi! :) Nampaknya sebulan sekali je update blog setakat ni. Haha. Saya bukan takde masa nak update blog. Banyak je cerita yg nak dikongsi kat sini. Tapi, setiap hari saya disiplinkan diri fokus pada kerja kerja saya. Tugas sebagai isteri dan ibu Tugas sebagai ejen takaful Keep uruskan online business bawal anti kedut & Faraalipbutter Uruskan kerja kerja rumah Bila dah ada mood menulis baru dapat nak update blog. Anything menarik yang berlaku dalam sebulan kadang kadang semua saya cerita je dlm 1 entry haha! Padahal tajuk entry is about Dini. Dini dah masuk usia 4 bulan pada 24 Oktober yg lalu. Macam biasa rutin ke klinik kesihatan utk check up. Alhamdulillah berat dah naik dari 5.18kg ke 6kg. Growth semua normal. I thought ada cucuk haritu tapi takde pun. Bulan 12 nanti baru ada :) Apa perkembangan Dini bila dah masuk 4 bulan ni? Dini dah pandai berpusing dan meniarap. Olooo anak Ummi. Alhamdulillah 1 lagi pencapaian yg Dini achieved. Bila dah p

My First Born Journey : 3 months old

Assalamualaikum wbt and hi! :) Kembali pada rutin bulanan blog ini iaitu update pasal anak. Haha. Alah bukan hari hari I update pasal anak I kat sini or socmed lain. Bukan hari hari I show off anak I. Blog I sukati I la nak update apa kan :) I tak pernah persoalkan apa yang orang update kat blog/socmed orang lain. Kalau I tak suka, I mute/unfollow. Benda boleh settle, kenapa nak kena buat teruk? Kalau you tak happy dengan life you, kenapa nak kena condemn orang lain yang happy dengan life diorang? Kenapa orang lain nak kena unhappy if you are unhappy? Jaga jaga dengan penyakit hati. Some people secretly want to see us fall. Okayy back to the topic I want to share today. Update pasal anak. So, pada 24 September 2019 yang lalu, anak Ummi, Dini Zulqarnain telah mencapai umur 3 bulan. Alhamdulillah. Allah swt telah mengurniakan kesihatan yang baik buat anak Ummi. Berat terkini telah mencapai 5.18kg. Badan pun dah panjang. Alhamdulillah syukur pada Allah swt, growth anak Ummi norma

My First Born Journey : 2 months old

Assalamualaikum and hi :) 24hb Ogos haritu genaplah usia 2 bulan Dini Zulqarnain. Alhamdulillah done 2nd vaccination di Klinik Kesihatan hari Rabu lepas. Dini nangis sekejap masa kena inject then sambung tido balik. Kuat anak Ummi. Jumaat lepas pulak appointment saya dengan klinik. Pasang IUCD (alat perancang keluarga yg dimasukkan dalam rahim) tu. Pengalamannya jangan cakaplah. Menggigil jugak tunggu turn ahahahaha. Macam nak masuk OT pulak. Tapi alhamdulillah setelah nurse ajar cara bernafas dengan tenang semasa prosedur dijalankan, semuanya siap dalam masa 15 minit. Doktor buat pap smear sekali untuk saya. Vaksin HPV saya tak lengkap dos ketiga, sebab saya terlupa tarikh appointment tu huhu. Lepas tu dah nak nikah dah. Hopefully badan saya kekal sihat dan dijauhi penyakit. Aamiin. Alhamdulillah growth Dini semua normal. Berat dah naik hingga 4.6kg. Masih lagi fully breastfeed. Berisi dah anak Ummi ni. Dalam usia 2 bulan ni, Dini dah pandai senyum and ketawa. Suka berbora

My First Born Journey : 1 month old

Assalamualaikum and hi! :) Alhamdulillah harini dah hari ke 34 saga berpantang. Dini Zulqarnain pun dah mencecah usia sebulan 24/7 haritu. Dah dapat 2nd injection for Hepatitis. Nangis sikit je. Dini kan strong boy. Daripada berat masa lahir 2.51kg, dah naik to 3.4kg. Alhamdulillah membesar dgn baik especially di bahagian pipi tu nampak gayanya haha. Rambut dah dibotakkan masa hari ke 15 dan tali pusat pun tanggal pada hari yang sama. Dini semakin kuat menyusu and malam dia akan terjaga 2 kali utk menyusu and tukar pampers. Kadang kadang dia tidur lena lepas menyusu tapi kadang kadang dia a lil bit cranky. Nak kita dukung dia baru dia lena dalam pelukan. Ummi rasa bersyukur sebab segala urusan Ummi dirasakan sangat dipermudahkan oleh Allah sepanjang tempoh berpantang. Tinggal lagi 10 hari je :) Lepas tu Ummi nak mintak Ayah Dini belanja makan mee kolok, laksa sarawak, manok bakar and aiskrim gula apong kat Dayang Sarawak Corner. Hikhik. Will blog about that later ❤️ Ummi r

My First Born Journey : Nama Diberi Dini Zulqarnain

Assalamualaikum and hi :) Pertama sekali, alhamdulillah syukur pada Allah kerana saya telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki secara czer pada 24 Jun 2019. Satu pengalaman perit yang takkan saya lupakan :')  Perit tapi manis. Dengan kata lainnya, bittersweet memory. Dengan ini berakhirlah kisah My First Pregnancy Journey saya. Syukur semuanya selamat ❤️ Nama diberi Dini Zulqarnain yang membawa maksud: Dini - Agamaku Zulqarnain - Nama seorang Raja Berat 2.51kg 24 Jun 2019 / 20 Syawal 1440H Lahir di Hospital Ampang Kini, bermulalah kisah My First Born Journey pula lepas ni :) Saya nak simpan sikit kenangan sepanjang saya dan Dini warded di hospital selama 9 hari. 23 Jun - Saya dijadualkan untuk admit hospital pada tarikh ini sebagai persediaan untuk cesarean operation pada esok harinya. Baby saya songsang masa 36 weeks dalam perut. Jadinya, saya memilih elective czer. 24 Jun - Debar menanti turn untuk saya masuk OT. Saya difahamkan ada 6 operation czer yang

My First Pregnancy Journey : Baby Breech at 36 weeks

Assalamualaikum and hi! :) Dah lama kan saya tak share pasal pengalaman mengandung anak pertama saya. Dah lama tak tengok blog jugak. Huhu. Sedar tak sedar, dah 36 weeks dah baby saya. Kisahnya, 2 hari lepas saya ada appointment dengan klinik kesihatan. Doktor scan, baby saya songsang. Kepala kat atas. Then, saya bagitau doktor. 18 May lepas ada buat scan kat klinik swasta. Masa tu doktor kata kepala baby kat bawah dah. Huhu. Tapi 2 hari lepas baru dapat tahu baby is in breech position. Jadi harini saya ke Hospital Ampang untuk further check up dengan pakar. Ada 2 pilihan, 1: Buat ECV and 2: Terus dapatkan tarikh Czer. Disebabkan ni anak pertama, saya dan suami taktau nak decide apa. Bincang punya bincang. Tanya parents, tanya kakak2 abang2. Tanya kawan2 yg pernah ada pengalaman. Google sikit pengalaman orang lain, akhirnya decide nak czer. Sebenarnya tak tau nak decide apa. Cuma saya doakan apa yang terbaik untuk saya dan baby. Yang penting, saya nak berpantang dalam kead

Tempat tempat menarik di Hong Kong

Assalamualaikum and hi! :)  Harini kita nak cerita la tentang tempat menarik kat Hong Kong 😍 Ada yang dah pernah sampai Hong Kong?  TERBANG KE SANA SINI Best kalau nak pergi bercuti naik kapal terbang je kan? Korang boleh check it out kat Traveloka dan find out pasal cheap Pacific Cathay booking sebab airline ni agak selesa dan rate pun boleh tahan juga dan kita boleh buat comparison sebenarnya. Contohnya kalau korang nak pergi Beijing ke, nak ke Thailand ke atau nak ke Hong Kong ke. Haa sebut pasal Hong Kong kali ni saya nak cerita sikit pasal Hong Kong. Hong Kong sebenarnya berada di dalam senarai top 20 antara destinasi pelancongan yang mesra Muslim di dunia! Dah penat berjalan dan meneroka 1001 tarikan yang ada di sini, cukup mudah untuk korang mencari restoran yang memiliki sijil halal, bukan itu sahaja, masjid dan surau juga tak sukar untuk ditemui. Di samping itu, yang menjadikan wilayah ini destinasi percutian yang terkenal bukanlah semata-mata kerana k

Cornflakes Madu Bumil

Assalamualaikum and hi! :) Harini gigih saya siapkan Cornflakes Madu untuk raya ni. Memandangkan bulan ni special untuk saya, jadi saya buatlah sikit cornflakes madu untuk family saya, family mertua and birthday client PruBSN saya Jumaat ni ehee. 17 May ni genaplah 2 tahun contracted as Prudential agent. Alhamdulillah thank you Allah atas rezeki yang Engkau beri melalui pekerjaan as ejen ni ♥️ Rezeki dari segi income, ilmu dan circle baru. I really appreciate it. Untuk yang taktau, bumil tu singkatan untuk ibu hamil haha. Sebab tu nama dia cornflakes madu bumil. Gigih tau saya buat sampai sakit pinggang duduk lama sangat isi cornflakes dalam cup kecik kecik tu. Buat 2 batch dapatla 5 balang. Moga client saya happy la dapat hadiah birthday ni ihik 🤭 Client saya tu kawan saya kat kolej matrikulasi Perak dulu. Mampu buat ini je. And nak bagi free sampul raya PruBSN nanti. Saya akan berada di Perak from 17 May until 1 June. Kot la kat sini ada yang orang Perak kan yang na

Super Sunday Training

Assalamualaikum and hi! :) Saya ni bila dah sihat dah tak morning sickness, selera makan pun dah okay, saya jadi bosan duduk terperuk kat rumah. Haha. Bukan takde benda nak buat. Ada je. Cuma bosan tak keluar rumah bersosial dengan rakan sekerja  Ahad adalah hari dimana agency saya (SAR Group) akan adakan training mingguan untuk ejen ejen. So saya memang menanti hari Ahad untuk masuk office dan attend training. Dalam training, macam macam diorang ajar. Tajuk semalam ialah Ramadhan Vital Behavior. Semalam kita ada sharing tentang macam mana nak plan structured day kita sebagai seorang ejen pada bulan Ramadhan. Adakah kita akan kurang bekerja atau lebih giat bekerja. Bulan puasa tak boleh jumpa orang kat kedai makan. Haha. After work orang dah berpusu nak balik nak prepare untuk berbuka. Malam pulak orang nak pergi teraweh. Haa macam mana tuuu. Boleh diatur je sebenarnya. Saya pun mula mula got no idea. Kita risau akan mengganggu masa orang lain. Tapi actually boleh je diatur. K

Wanita Kini Perlu Ada

Assalamualaikum and hi! :) Saya rasa semua wanita perlu tahu perkara perkara ni :) WANITA KINI PERLU: 1. Ada saving 2. Protection medical dan life takaful 3. Bijak urus wang 4. Berdikari dan tidak bergantung harap sepenuhnya pada suami 5. Ada rumah sendiri 6. Ada pendapatan sampingan 7. Ambil tahu tentang komitmen dan kewangan keluarga 8. Memahami financial suami 9. Boleh memandu kenderaan sendiri 10. Bijak kawal emosi 11. Wujudkan tabung simpanan untuk anak-anak 12. Ingatkan suami untuk lakukan wasiat bersama 13. Declare harta sepencarian bersama 14. Tidak berbelanja lebih dari kemampuan 15. Daftar khairat kematian 16. Pastikan penama untuk life dan simpanan dah update terbaru untuk suami dan anak-anak 17. Jaga tingkah laku dan nama baik suami 18. Fikir yang baik-baik dan bercakap perkara yang baik-baik 19. Upgrade ilmu agama, keluarga, parenting, memasak dan kewangan 20. Ikhlaskan hati kita lakukan ini semua bukan untuk diri sendiri saja t

Asam Pedas Untuk Saya

Assalamualaikum and hi! :) Masa mula mula baru nak berkawan dengan husband dulu, dia pikat perut saya dengan asam pedas ikan kembung ehee. Asam pedas ni bila orang Johor/Melaka yg buat mesti sedap teruk! Dulu masa kakak saya yang kedua kawen, adik ipar dia buat asam pedas ayam untuk family kitorang makan. MasyaAllah kesedapan dia buat saya terbayang bayang sampai sekarang. Kebetulan menantu lelaki mama saya ketiga tiganya orang Johor or related dengan Johor. Saya memang suka asam pedas orang Johor buat. Pekat, pedas, sedap sampai menjilat jari. Jadi semalam, husband masakkan asam pedas ikan cencaru. Berseleranya makan sampai menjilat jari. Ahaha. Ibu mertua saya pun pernah masakkan asam pedas ayam. Sedap gils! Last week husband saya tanya ada apa apa nak request tak. Kita apalagi cakapla teringin nak asam pedas dia masak. Kalau saya yg masak mesti tak jadi. Tak kena rasa dia haha. Failed! Masak lemak pun failed! Aduhh. Saya bukan apa, dah sekali failed tu rasa tak nak

Murung kucing hilang

Assalamualaikum and hi. Hai bloggers. Semalam adalah hari yang sedih sebab kucing saya hilang :( Saya duduk tingkat 4. Kucing saya escape dari beranda bilik. Sliding door tu memang biar bukak malam malam sebab panas. Huhu. Dah sebulan duduk rumah sewa ni. Tak pernah lagi dia hilang macam ni walaupun sliding door tu hari hari terbukak. I am so sad. Risau dia makan apa, tidur kat mana. Huhu. Saya jaga dia sejak dia sebesar tapak tangan. Bangun pukul 2 3 pagi sebab dia nak menyusu botol. Masa tu dia kecik lagi mana pandai makan. Jadi bila dia hilang, saya rasa sedih sangat and murung. Dah 5 tahun jaga dia. Dialah peneman masa saya sedih menangis, dialah gang menghiburkan masa saya down, dialah yang saya layan masa dia tengah excited nak main kejar kejar kaki, dialah peneman kalau saya tinggal sorang sorang kat rumah, dialah bestfriend saya. Sedihnya hati bila dia tak balik. Saya yakin sangat dia turun ke tingkat bawah dari beranda bilik dengan cara selamat. Sebab saya tahu dia

My First Pregnancy Journey : Emotionally unstable

I know that a pregnant woman should take care of her emotional. I am consistently crying since Saturday, because of some reason. During my morning sickness phase, my emotional is controllable eventhough I have hard times enduring with the sickness. But in these 3 days, I become overly sensitive. I cry a lot. Thinking that I may become a burden to someone. I am so sorry baby if this emotion affect you. I frequently talking to my baby, sharing my feeling with my baby. When I am happy  I share. When I am sad, I will cry and talk to my baby. When I am in my work mood, I will share my plan with my baby. I pray that my baby always be a strong person, kerana hidup ini memang dipenuhi ujian dari Tuhan. Tak sempat lagi kita pass ujian yang sedia ada, datang lagi ujian seterusnya. Walaupun umi sedang dalam keadaan yg emotionally unstable sekarang, umi harap awak ok je. Umi hilang selera makan. Umi lapar tapi Umi takde selera makan. Hilangnya excitement Umi 2 3 harini entah kemana. Umi t

My First Pregnancy Journey : Minum air gula

Assalamualaikum and hi! :) Harini tadi ada appointment di klinik kesihatan. Ambik darah and minum air gula. Sebelum ni bila baca pengalaman orang lain, saya bayangkan macam ngeri je minum air gula ni hahahahaha. Tapi ternyata iyaaaaaaaa! Mungkin bagi saya ianya satu pengalaman ngeri. Mungkin bagi sesetengah orang lain, alaaa beshe beshe jeeee tuuu. Kenapa ngeri bagi saya, sebab masa minum air gula tu separuh cawan tetiba muntah. Haha. Pastu kuatkan semangat habiskan jugak air gula tu sikit demi sikit sebab takut muntah lagi. Lama jugak ambik masa sampai nurse tegur "eh awak baru habis minum rupanya". I hanya mampu sengih haha. Nurse tu baik, lemah lembut and bersopan santun. Cantik pulak tu. Dah la kena puasa daripada pukul 12 malam semalam sampai ke pagi ni. Memang perut kosong. Kepala pun dah start pening lepas minum air gula tu. So after minum air gula kena tunggu 2 jam. Masa menunggu ya Allah seksanya rasa hahaha. Mabuk, pening, klinik agak panas sikit sebab takd

Doodle Planner 2019 Giveaway

Assalamualaikum and hi! :) Another interesting giveaway to join. Jom tekan link gambar dibawah untuk syarat penyertaan. Saya nak tag rakan blogger untuk join GA ni tapi saya tak tau kenapa tak boleh pulak :( Meh la join ramai ramai! All the best!

Giveaway Cash Blogger Malaysia

Hello Blogger Malaysia! Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam. Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"! Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas. Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ] ** support giveaway ini ya, thanks rakan Blogger Malaysia!

BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM

Assalamualaikum and hi! :) Yeay another giveaway! Ramainya birthday Februari. Actually Bulan Februari pun bulan istimewa buat saya sebab: 1. Birthday suami 6hb 2. Birthday ayah 13hb 3. 6th anniversary (husband and I started dating on 22/2/2013) Btw, cantik banner Yaya Azura buat ni. Suka tengok. Click banner to join okay! Joinlah hadiah comel comel je. BIRTHDAY WISHES FOR YAYA AZURA: Selamat Hari Lahir saya ucapkan pada Yaya Azura. Semoga mendapat keberkatan umur daripada Allah swt, sentiasa berbahagia disamping keluarga tercinta, dikurniakan rezeki melimpah ruah dari segi wealth, ilmu dan juga keluarga/sahabat yang baik.

#RezekiDiKongsiBersama Giveaway By Mrs Pip

Entry Mrs Pip yang saya suka: Set Berpantang Jamu Selapan Mustika Pada bakal ibu pertama untuk saya, memang info info berkaitan berpantang yang saya cari. Bab bab berpantang bukan satu hal yang saya harus pandang enteng. Sebab kalau tak berpantang dengan baik, mesti badan mudah sakit nanti. Saya percaya kalau jaga pantang insyaAllah badan sihat. Sebab nenek, mak dan kakak kakak saya memang jaga pantang and badan still maintain cantik dan sihat walaupun beranak 6, 5 or 2. I want to stay healthy like that :) Jom join GA by Mrs Pip. Tekan je banner di atas ya!

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus , Puan Zamzana Mohd Arifin: “ Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan. ” Kini, boleh ‘ booking online ’ Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita . Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan. Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang . ‘ Confinement lady ’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai pe