Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2019

My First Pregnancy Journey : Minum air gula

Assalamualaikum and hi! :) Harini tadi ada appointment di klinik kesihatan. Ambik darah and minum air gula. Sebelum ni bila baca pengalaman orang lain, saya bayangkan macam ngeri je minum air gula ni hahahahaha. Tapi ternyata iyaaaaaaaa! Mungkin bagi saya ianya satu pengalaman ngeri. Mungkin bagi sesetengah orang lain, alaaa beshe beshe jeeee tuuu. Kenapa ngeri bagi saya, sebab masa minum air gula tu separuh cawan tetiba muntah. Haha. Pastu kuatkan semangat habiskan jugak air gula tu sikit demi sikit sebab takut muntah lagi. Lama jugak ambik masa sampai nurse tegur "eh awak baru habis minum rupanya". I hanya mampu sengih haha. Nurse tu baik, lemah lembut and bersopan santun. Cantik pulak tu. Dah la kena puasa daripada pukul 12 malam semalam sampai ke pagi ni. Memang perut kosong. Kepala pun dah start pening lepas minum air gula tu. So after minum air gula kena tunggu 2 jam. Masa menunggu ya Allah seksanya rasa hahaha. Mabuk, pening, klinik agak panas sikit sebab takd

Doodle Planner 2019 Giveaway

Assalamualaikum and hi! :) Another interesting giveaway to join. Jom tekan link gambar dibawah untuk syarat penyertaan. Saya nak tag rakan blogger untuk join GA ni tapi saya tak tau kenapa tak boleh pulak :( Meh la join ramai ramai! All the best!

Giveaway Cash Blogger Malaysia

Hello Blogger Malaysia! Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam. Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"! Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas. Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ] ** support giveaway ini ya, thanks rakan Blogger Malaysia!

BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM

Assalamualaikum and hi! :) Yeay another giveaway! Ramainya birthday Februari. Actually Bulan Februari pun bulan istimewa buat saya sebab: 1. Birthday suami 6hb 2. Birthday ayah 13hb 3. 6th anniversary (husband and I started dating on 22/2/2013) Btw, cantik banner Yaya Azura buat ni. Suka tengok. Click banner to join okay! Joinlah hadiah comel comel je. BIRTHDAY WISHES FOR YAYA AZURA: Selamat Hari Lahir saya ucapkan pada Yaya Azura. Semoga mendapat keberkatan umur daripada Allah swt, sentiasa berbahagia disamping keluarga tercinta, dikurniakan rezeki melimpah ruah dari segi wealth, ilmu dan juga keluarga/sahabat yang baik.

#RezekiDiKongsiBersama Giveaway By Mrs Pip

Entry Mrs Pip yang saya suka: Set Berpantang Jamu Selapan Mustika Pada bakal ibu pertama untuk saya, memang info info berkaitan berpantang yang saya cari. Bab bab berpantang bukan satu hal yang saya harus pandang enteng. Sebab kalau tak berpantang dengan baik, mesti badan mudah sakit nanti. Saya percaya kalau jaga pantang insyaAllah badan sihat. Sebab nenek, mak dan kakak kakak saya memang jaga pantang and badan still maintain cantik dan sihat walaupun beranak 6, 5 or 2. I want to stay healthy like that :) Jom join GA by Mrs Pip. Tekan je banner di atas ya!

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus , Puan Zamzana Mohd Arifin: “ Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan. ” Kini, boleh ‘ booking online ’ Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita . Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan. Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang . ‘ Confinement lady ’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai pe