17 September 2021

Mee Bandung Muar Sedap Giler by Two Brothers, Agora Night Market, Taman Nanding, Hulu Langat

Assalamualaikum semua 💕 Hello hello hello! I nak buat FOOD REVIEW ni. Selain introduce diri as suribisnes, I wanna share to you one of my character which is SUKA MAKAN.

I am a foodie, I memang suka giler makan. Ada orang tak suka sangat and tak kisah sangat pasal makan kan. Tapi I loooooooooove foods ❤️

So I mulakan dengan my one of very favourite dish which is Mee Bandung Muar. Haa bukan sebarang Mee Bandung Muar ya, yg ni memang suka sangat rasa dia memang sedap teruk 😎👍

I terpaksa search gambar sebab I nak snap gambar tadi tapi phone ni bila malam, gambar tak lawa pulak. Sedih je. So search je la gambar yang owner dia post dalam fb group. 


Nampak sedap kan? Rasa dia pun sedap 😎👍 Very recommended! Kalau korang pergi Agora Night Market kat Taman Nanding, Hulu Langat tu, you sure don't wanna miss to try this menu.

Kuah dia pekat, terasa udang kering dia. Padu! Ada daging yg dihiris halus dan empuk. Ada sebijik telur lagi. Adudu masih terasa kat anak tekak lepas makan tadi.

Pernah try yang BIASA je. Itu pun sedap dah. Belum try UDANG and TULANG lagi 🤤 Next pulak lah ya. Harga yang BIASA tu RM7 je. Portion tak la banyak sangat and tak jugak sikit sangat. Cukup kenyang untuk saya.

Selalunya memang husband je keluar beli kalau I teringin. Agora Night Market ni pun baru je bukak semula lepas PKP. Nak pergi sekali tadi risau sebab ada anak kecik. Lagi pun I ada lagi 6 hari nak habis pantang after 2nd vaccine. So tak boleh la kan. Takpe, stay at home je better kan.

Dah lama tak makan. Memang excited bila tau Agora Night Market dah boleh bukak. Terus mintak husband belikan 😍 Dia dah setel 14 days complete after 2nd vaccine. So boleh lah masuk. Kalau tak silap, syarat dia kena dah complete 14 hari after 2nd vaccination kalau nak masuk. 

So itulah dia my first foodie blog entry for my comeback 😂 Rindu nak blogging kan. So I'll mak sure nak share benda benda best je kat sini ❤️

Till we meet again in my next entry! 


3 comments:

Etuza said...

Memang terbaik...

Ain Athirah said...

Ommo sedapnya nampak dalam gambaq. terasa mcm kuah mi lalu dkt tekak

Lady Dini said...

Sedap Ain 😍 Kuah dia yarabbi. Rasa nak lagi.