29 October 2021

Chilling Day

Assalamualaikum dan Salam Jumaat, semua! Today I am feeling a lil bit tired for no reason, feeling a lil bit meh, and no energy. Almaklumlah, 1st day of cycle. Kalau tak, pagi pagi ni lagi dah breakfast ringan, workout, buat green tea panas untuk minum, sesambil tu buat kerja rumah, kemas rumah bagai semua.

But today, lepas siapkan bekal and breakfast tok laki, and beliau pun dah bergerak ke tempat kerja, I feel like wanna go lazy, lying on the bed with my son beside sambil bersosial di blog. I feel lazy, my feelings were mix up, my perut sakit sikit and itulah dia kesimpulan of my day early in the morning. 

Gambar sekadar hiasan. Taken by tok laki. 


I just wanna express my feeling about scrolling my socmed these days. I kinda feel overwhelmed with the people there. I feel I hate the vibes. I rather socialising on my blog than socmed for these couple of days. I hate scrolling on fb and twitter. So much toxic people talking about other people and they might think that they are so right and everyone else is wrong and why they got so many time talking about others did they life have never been so busy so they have so much time talking about others? 

IG tak sangat lah. Saya bukak IG pun sebab buat kerja, update my IG shop, promoting my business and I got no time to take care of other people business on IG as well. Just liking other people beautiful pictures and life update, that's all. Orang IG jarang cakap pasal orang lain. 

But if I scrolling fb and twitter oh my god so many drama I can't take it. I uninstalled both apps on my phone already because sometime I feel triggered jugak. So better tak tengok langsung. Dekat ipad masih ada 2 apps tu tapi siapa yg rajin scroll ipad sambil baring. Berat oi 😂

Itu je lah nak luahkan. Selama ni guna twitter pun untuk bercakap seorang diri je. Haha. Kadang kadang tu kalau tengah marah ke apa, adalah tweet sikit lepaskan kemarahan. Tapi dah umur 30 ni, kena la matang sikit. Dah jadi mak orang pun. Sebab tu uninstall. Taknak biar kan diri macam budak budak dah.

Blog ni pulak memang selalu jadi tempat kembali bila feeling overwhelmed dengan socmed socmed tu. Kat sini tenang sikit. Takde yang suka cakap pasal orang, komen pasal rumah tangga orang sedangkan tepi kain dia pun koyak rabak dia tak perasan. Risau bila terlalu banyak sibuk hal orang, cakap pasal orang, tetiba one day kita buat benda yg sama. Better kita jauhkan diri, better diam daripada too much talking. Mungkin ada hati akan terluka. And orang lagi tak suka kita. 

6 comments:

Kakmim said...

sy skrg pun dah x update di fb.. ig tu ada jugaklah bila x sempat berblog.. salam kenal ya tuan rumah.. follower ke 351.. hihi

Syu Deris said...

Akak pun kurang di socmed especially FB. Yang lain2 macam insta & Twitter just buka2 gitu jer. For akak, blogger is better. Kengkawan ramai yang supportive & tak toksik compared to others socmed.

norhidana said...

singgah jumaat

N.K Ashadi said...

Bah giya la kita. tangga media sosial k nambah stress. bagus cari hobi baru jak. Nakm follower ke #353 and thanks for drop by. ^^

Ammi said...

I noticed that in FB as well..ammi tak berapa with twitter. And what I do is..i blocked those negative ppl tak kiralah kawan ke apa yang kerjanya asyik jelah dok condemn org. Dia lupa agaknya 1 jari menunding ke org 4 yg lain berpaling pada diri sendiri.

Anyway..salam kenal di hari Jumaat yang berkah ni

mama sara nur @ Cik Nor said...

yesss betul
blog lg better, xda yg komdem yg bestt dpt lg ramai kwn2 baru. support, komen
akak pun. lama. x buka. fb menyepii jap. he hee
IG updte bila masak2
lg ok kat Ig berbanding fb