19 May 2024

Masuk pulau.

Selepas setel kerja di darat, Ayah Dini bawa pula kami sekali untuk setelkan kerja di laut pula. Before ni, dia dah pernah bawa kami masuk Pulau Perhentian dan Pulau Redang. Kalini kami dibawa ke Pulau Kapas pula. 

Chalet kami

Barisan chalet

Tempat lepak

Kapas Boutique Chalet


First time si Adik main pasir pantai kat pulau. Dini dah banyak kali dah ikut Ayah dia. Kami stay di Kapas Boutique Chalet @ Pulau Kapas selama 3 hari 2 malam. Sementara Ayah Dini kerja, kami bertiga main pantai. Kalini entah kenapa Dini taknak pula main air. Dia just nak main pasir je.

Mata Adik silau kena panas

Haha kenapa anak saya macam cina

Waktu ni kat darat sana tengah hujan

My little pocoyo

Dini suka tulis nama kat pasir

Ni ommi yang tulis

Happy dia

Maka, berakhirlah percutian selama 9 hari kami di Kuala Terengganu. Sekarang, alhamdulillah telah selamat sampai ke rumah. Haaa.. kat pulau line tak kuat ya rakan-rakan, tak lepas nak bukak blog haha. Dah sampai rumah baru kita boleh berblogging semula 🤍

Alhamdulillah, home sweet home 🏡 Have nice rest everyone. Esok nak kerja dah kan. Anak-anak pun nak sekolah. Ore Ganu harini tadi dah kembali bertugas and sekolah. 

8 comments:

  1. Teringin nak ke Pulau Kapas, maybe next vacay bole ke sini

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt healing kat pulau tu

    ReplyDelete
  3. best jugak nampak pulau kapas ni ek.. sy org teganu xjejak lg kaki ke pulau.. nak pegi tp xde kesempatan lg.. hihi..

    ReplyDelete
  4. alolo comelnya adik....seronok main pasir ye
    akak pernah sekali je jejak pulau kapas ni tapi pengalaman dapat chalet xbest

    ReplyDelete
  5. waah lama nye pergi bercuti,,betul2 heAling yer hihihi

    ReplyDelete
  6. Wah seronok sangat ni m dapat healing tepi pantai ..main pasir pantai ..

    ReplyDelete
  7. Aissssh comel2 anak2' Kaka 😍👍. Selalu gemaaas liat tingkah pola anak2' seusia ini. Pasti senang mereka bisa main pasir di pantai 😄. Apalagi kalau diizinkan mandi laut 😄

    ReplyDelete
  8. Bestnya main tepi pantai. Dah lama tak pergi bercuti di pulau.

    ReplyDelete

Thanks for reading