Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Jenis Warna Kucing

Assalamualaikum :) Hai ! Semenjak aku bekerja di klinik haiwan, aku semakin mengenali jenis warna kucing. Yelah, sebelum ini yang aku tau warna kucing tu oren, yang ni hitam, yang sana tu kain buruk. Wahaha. Jahat panggil kucing tu warna kain buruk! Padahal nama dia, para Vet panggil Tortoise Shell. Kebanyakan owner kucing tak tahu pun warna kucing dia apa waktu mereka mengisi borang details kucingnya. Malah, aku sendiri pun tak tahu warna Chigebu tu warna apa sebenarnya. Nak kata White tak jugak, nak kata Cream tak jugak. "Alamak dik, akak tak tahu la warna dia apa" "Ermmm.. warna apa ek?" Dah aku pulak yang dia tanya balik, getus hati kecil ku, sambil bibir ku tersenyum. "Errr.. dia warna ni..", seraya mengangkat cage si kucing dengan gagah supaya sama aras dengan kaunter agar aku dapat melihat warnanya. Kalau jenis warna hitam berdengung, oren, putih tu memang la senang kan. Kalau selain daripada tu semestinya payah sikit. Oleh itu, i