Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2014

Jenn and Her Cat Bag

Assalamualaikum :) Hai! Finally, beg kucing yang ditunggu telah pun sampai ke tangan saya. Apalagi, terus aku tukar beg. Esoknya, terus pakai pergi kerja :D Wahaha! Aku pilih muka grumpy sebab sama dengan muka Gebu. Ada lagi 3 design. Semua comel! Semalam pergi dating, terberjumpa dengan kawan sekerja masa kerja kat Putrajaya dulu. Haha. Tak sangka pulak. See. Beg kucing lagi :3 I know I know. I am already 23, going to be 24 next year. Pergi dating pun pakai beg kucing meh? But, couldnt resist! I like cats so much! :3 Do you like it too? Will open for preorder soon!   Ada 4 design semuanya :3 Whatsapp 0179694817 for clearer picture! For serious buyer only. Visit our instagram at @honeycatsboutique Facebook HONEY Cats Boutique Till then, Wassalam :)

Cat Hotel Showroom In The Making

Assalamualaikum :) Tahukan anda? Bertapa excited nya saya dan kakak saya apabila akhirnya dapat merealisasikan cita cita kami untuk buat cats hotel showroom. Alhamdulillah Hari ini tadi, kami dah hias showroom dengan barang dan perkakasan yang dibeli. Cuma, tinggal nak tambah sikit lagi hiasan biar jadi betul betul menepati citarasa sesiapa yang melihatnya khususnya kepada pemilik kucing :3 Behind the scene: Cats Hotel Showroom Bangi Mereka berempat iaitu Mama Cat (duduk atas kerusi pink comel), Upin (berdiri paling hadapan), Ipin (bersantai atas cupboard putih) dan juga Pure (berdiri atas carpet pink) nampak sangat gembira sekali :D especially Mama Cat. Semua tempat dia rasmikan dulu. Padanlah dengan jasa mereka selama ini yang telah membantu kucing kucing sakit yang lain dengan mendermakan darah mereka. Doa doakanlah kami supaya mendapat tempat yg sesuai untuk betul betul merealisasikan hotel kucing ini.  InsyaAllah :) Till then, Wassal

One Step Closer

Assalamualaikum :) Alhamdulillah. I am one step closer to my dream.  Yesterday, 17 November 2014, tercatatlah sejarah dalam hidup apabila berjaya mendaftar perniagaan sendiri.  Nama diberi sesuai dengan jenis perniagaan. Sekarang, dibantu oleh kakak saya yang telah lebih 5 tahun dalam bidang perniagaan, kami sedang mengusahakan impian bersama kami supaya menjadi kenyataan. My sister want to provide a cat hotel. Seperti boarding tetapi lebih baik dan dia mahu berikan yang terbaik kepada clients nya. Saya pula akan membantu kakak menguruskan cat hotel di samping menyediakan perkhidmatan lain seperti cat cafe dan boutique.  Ia telah menjadi impian saya sejak kecil untuk mempunyai perniagaan sendiri. From now on, saya mesti bekerja lebih keras lagi. Ayat digunakan sangat serius kali ini. Kerana, ya. Ia sangat serius! Mahukah anda membantu saya? Unuk mengumpul modal, saya juga telah menjadi seorang dropshipper untuk chiffon dress. Sejak 22 Apr