Skip to main content

Misi Turunkan Berat Badan Day 2

Diet apa harini? 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

28 November 2023

Breakfast --> Sepinggan mihun goreng tom yam + segelas teh o panas

Snek pagi --> Apollo Checker + segelas hot plain green tea

Lunch --> Sepinggan mihun goreng tom yam (husband I masak banyak semalam untuk tetamu and banyak lebih, so kita makan je menu sama sampai habis, tak baik membazir kan?) + segelas hot plain green tea 🍡

Snek petang --> Sebiji oren sunkist + sekeping roti massimo wheat germ sapu peanut butter chocolate + segelas vico panas + Apollo Checker + 5 keping biskut crackers (ok I admit dah tersasar πŸ˜† esok saya cuba kurangkan lagi manis) 

Dinner --> Nasi Arab (husband bawak balik) 

Supper --> Takde rasa mcm nak supper harini. Baru je lepas masak sup sayur campur untuk makan esok πŸ₯° Wahhh I dah boleh masuk dapur hihik. Selama berpantang ni yg masak ialah husband i and acik CL je

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Starting weight (27 November 2023) : 69.2kg

Today's weight : 69.2kg

Target weight : 50kg

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Total steps today : 1588 steps

Decided to monitor my activity setiap hari dirumah guna my smart watch utk record steps. Teringin nak brisk walk setiap hari tapi apakan daya belum boleh lagi. Siapa pulak nak jaga anak-anak i πŸ₯² Brisk walk dalam rumah je lah.

Itu saja update untuk harini. Esok kita rekod lagi. Semoga istiqamah sampai dapat turun ke 50kg 🀲 I can do it!