28 June 2022

Dini's 3rd Birthday!

Pejam celik pejam celik dah 3 tahun anak boy I ni 🥰🎂 Genap usia dia 3 tahun on the 24th June haritu. Ni lah dia baby yg buatkan Ommi dia mabuk teruk sepanjang pregnant. Hihi. Pengalaman yg tak boleh nak lupa langsunglah. Ada kita ceritakan dalam blog ni dulu, my pregnancy journey apa semua tu. Nanti boleh kita baca balik jadikan kenangan. 



Sambut kecik kecik je dengan family mertua. Bawak dia pergi Baker's Cottage belikan kek yg dia suka ni. Dini hanya akan makan kek coklat je. Luar dalam mesti coklat. Kalau warna warni tu hmpphh memang tak dia nak makan 😂

Buat masa ni Dini sorang je anak Ommi. Dini sorang pun dah cukup penat menjaganya hahaha. Nantilah dah ready, boleh tambah sorang lagi. Nak anak girl pulak kalau diizinkan Allah 🥰 Nama dah ready dah hikhikhik.

Btw, kebetulan dah rajin pulak nak update blog ni. Nak cerita la kat sini hihi. Sekarang kita dah ada kerja hakiki. Maksudnya dah ada kerja yg dapat upah bulanan. Kenapa upah, kenapa tak sebut gaji? Sebab kita ambik upah jaga baby kakak sulung kita je. Tiap Isnin-Jumaat ulang alik ke rumah kakak utk jaga baby bongsu dia yg berumur 3 bulan dah.

Since kitorang baru je ada kereta sendiri bulan 4 haritu, dapatlah kita keluar kerja. Duduk rumah pun lemau rasa kan. Sejak pregnant mabuk teruk, berhenti kerja, duduk rumah je jaga anak. Tahun 2022 ni baru dapat keluar kerja. And boleh bawak Dini sekali. Alhamdulillah.

Apa rezeki yg ada depan mata, kita grab je. Follow the flow. Sesambil tu, kita work on my own brand coming soon 😍 Aaa excited! 

Nak bina jenama sendiri, bukan boleh sekelip mata je kan. Orang tak famous and biasa biasa macam kita ni kena usaha lebih sikit. Dengan duit upah babysitting tiap bulan, bolehlah bayar komitmen + hutang and buat simpanan sendiri. Lega sangat rasa bila dah ada kerja hakiki ni. Tak lah risau sangat dengan masa depan 🥰

Moga Allah permudahkan setiap apa impian yg kita nak capai 🤲 Amin. 

2 comments:

N.K Ashadi said...

Happy Birthday Dini. Padan la lamak nau Ommi ko tok x update. haha Whatever sis . smeoga dipermudahkan segala urusan. Hehe

Farrah MF said...

Happy belated birthday, little boy! Moga membesar menjadi anak soleh kebanggaan ibu ayah.
All the best to you LD. Moga setiap langkah menguruskan your own brand lancar dan sentiasa dipermudah oleh Allah.