Skip to main content

Misi Turunkan Berat Badan Day 33

"Consistent is the key" πŸ”‘

30 Disember 2023

Puasa Ganti

(Puasa ganti 30 hari sebab bulan Ramadan haritu mabuk mengandung teruk sangat.

1/30 ✅ (6/12/2023)

2/30 ✅ (7/12/2023)

3/30 ✅ (8/12/2023)

4/30 ✅ (14/12/2023)

5/30 ✅ (16/12/2023)

6/30 ✅ (17/12/2023)

7/30 ✅ (18/12/2023)

8/30 ✅ (19/12/2023)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Intermittent fasting


Start IF at 6.28pm yesterday, end at 7.21am in the morning today.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Starting weight --> 69.2kg (27 November 2023)

Today's weight --> 66.2kg (BMI 26.52)

Target weight --> 50kg (BMI 20)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Measurement:

Waist --> From 32in to 31.5in

Hips --> From 43in to 42.52in

Thigh --> From 27in to 25.98in

Chest --> From 38in to 37.01in

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Breastfeeding so far so good. Milk supply masih cukup untuk my 2 months old baby 🍼 Breastfeeding also burn calories.

Untuk milk supply yang cukup semasa puasa, saya kena makan berat jugak time sahur. Berat dan balance sebab susu drop kalau makan ringan sahaja.

P/s: I'm not doing strict diet, I still eat what I like in moderate amount to prevent giving up so fast like hot hot chicken shit, you know what I mean. Also to prevent binge eating. 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Achievement:

Loss 5kg --> *insert date* (weight loss so far : 3kg)

Loss 10kg --> *insert date*

Loss 15kg --> *insert date*

Loss 20kg --> *insert date*

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Notes:

Harini IF tak sampai 14 jam sebab awal pagi dah keluar. Dalam kereta tak boleh berlapar. Boleh mengundang mabuk dan muntah. So alas perut dengan roti and susu coklat kotak.

Kami menuju ke TBS hantar Adik ipar yang bongsu nak balik kampus. Then, terus ke Absolute Thai, MyTown Cheras makan-makan sempena birthday Ibu Mertua Isnin nanti. Senang je nak ingat birthday Nyaie Dini, new year je birthday beliau. Birthday beliau je new year. Gittew. 


My kinda cheat drinks today. Thai Iced Tea for me. Green Thai Iced Tea for Ayah Dini. Makanan macam biasa kat kedai toye mestilah order toye.



Seronok Dini dapat jalan-jalan harini. Dia paling suka kalau dapat jumpa Acik favourite dia (adik ipar atas yg bongsu). Acik-acik dia yg lain pun rajin melayan dia. 


Steps harini extra sikit sebab jalan dalam mall. 3k je pun nak share kan wkwkwkwkw. Malam ni tak IF sebab tidur rumah mertua. Balik rumah mertua kena la makan. Esok je sambung IF. (Alasan).