Skip to main content

30 Days Writing Challenge Day 4 : Place You Want To Visit

Mekah/Madinah

Teringin nak pergi umrah/haji 🩷 Teringin nak pergi banyak kali. 

1. Pergi dengan husband
2. Pergi 1 family dengan anak-anak
3. Pergi dengan my 2 eldest sisters (girl just wanna have fun without husband and kids πŸ˜†)
4. Pergi dengan my Mama + 2 eldest sisters (haha kena ada dua trip)
5. Pergi sorang-sorang (nak me-time katanya)
6. Pergi dengan kawan

Bestnya bila terbayangkan πŸ₯° InsyaAllah ada rezekiNya 🀲

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Negara Yang ada Musim Salji

As much as I appreciate rainy season in Malaysia (I am a Pluviophile 🌧️), I want to experience winter seasons too! 

Teringin nak visit semua country yang ada musim salji tak kira kat negara Asia atau Eropah or benua apa pun. Teringin nak pakai winter coat panjang fefeeling cantik dengan boots cute berbulu-bulu gebu πŸ₯°

I rasa 2 tempat ni je I selalu teringin sangat nak pergi. Kalau boleh nak pergi banyak kali. Bila rasa nak healing je, pergi. Nak healing je, pergi. Healing sampai pagi tak balik gittew. 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Comments

  1. insya-Allah...mudah mudahn tercapai impiannya..aamin

    ReplyDelete
  2. moga tercapai satu hari nanti dik... asyik tengok gambar je kan

    ReplyDelete
  3. Semoga impian jadi kenyataan ye...

    ReplyDelete
  4. smoga kita smua dijemput sebagai tetamu allah swt

    ReplyDelete
  5. Saya jadi tahu kalo penyuka hujan di sebut Pluviophile πŸ‘. Semoga impian kakak tercapai yaaa.

    Dulu saya tak pernah terbayang akan banyaaak traveling ke luar negara. Tapi ketika menikah, dan suami ternyata penyuka traveling sangaaaat, saya jadi tertular dengan hobinya. Dan Krn saya tak kuat panas, saya pun selalu pilih waktu traveling di saat winter, Januari atau February. Hanya utk merasakan salju. Dan memang sampai Skr pun tak pernah bosan. Selalu pergi di saat winter tiap tahun.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for reading

Popular Post

Misi Turunkan Berat Badan Day 68

4 February 2024 Lah semakin malas nak update kehidupan πŸ˜† Saya busy melayan karenah anak kecik saya tu. Melayan diaand abang dia je dah separuh nyawaku pergi. Ommi embracing the moment je lah biarpun kepalaku pusing melihat kain baju tak berlipat berlonggok dan semakin beranak tu.  Masih dalam misi diet lagi tapi tak larat oi nak update dah. Cuma nak bagitau semalam kita mampu cecah steps 5k ya rakan-rakan πŸ₯°πŸ«° Sementara si Adik agak cranky 3, 4 hari ni, kita ambik peluang dukung dia sambil berjalan dalam rumah. Keluar masuk bilik, jalan ke dapur, pusing ruang tamu sampai dapat cecah steps ni. Sakit belakang dukung si Adik lama. Nak buat macam mana, mengempeng taknak, duduk taknak. Ihhh letih mak dia. Takde mood terus nak update kehidupan πŸ˜† Ditambah pulak dengan sibuk mencari duit poket jual tudung. Sebab banyak tudung nak release dah bulan ni, jadi banyak bahan nak kena promote. Bersusun-susun ya rakan-rakan. HQ and team leader belanja banyak bahan. Best sangat kalini dapat peluang m

Misi Turunkan Berat Badan Day 61

28 Januari 2024 Wahh dah 2 bulan eh saya start diet. Semalam Ayah Dini bawak pergi kenduri kat Rembau, Negeri Sembilan. First time jejak kaki kat daerah Rembau. Teringat lagu Rembau Most Wanted yo! Panas ya cuaca semalam. Tapi mujurlah rumah pasangan pengantin tenang-tenang je jenis majlisnya. Walimatul urus kawan kerja Ayah Dini. Sempatlah saya bersosial dengan rakan sebaya πŸ˜† Kalau tak aku duk menghadap anak je hari-hari. Anak-anak saya balik dari kenduri batuk-batuk harini. Kesian. Lepas ni seminggu duduk rumah je lah dulu. Si Adik first kenduri in his life. Si Abang waktu ni dah main dengan kawan-kawan kat dalam rumah pengantin sampai taknak balik. Ommi kadang-kadang lupa yang Abang Dini dah besar, dah 5 tahun and dah pandai bawak diri. Susah nak dapat gambar Abang Dini dah πŸ₯Ή Ajak ambik gambar pun taknak. Nak marah tak boleh, sebab saya kecik-kecik macam tu jugak perangai. Ahahahaha! Kita enjoy je makan semalam. Lauk kenduri sedap betul Negeri Sembilan style. Kuih muih pun saya ma

I Love This Ulam

Assalamualaikum =) Salam 15 Ramadhan. Petang tadi aku berperang kat dapur. Berperang dengan hati sendiri yang tahan sabar dengan suhu kepanasan melampau dalam rumah kampung aku. "=_=" Peluh menitis kalah athlete Olimpik London yang bermaskotkan makhluk bermata satu (oh scary!). Kesahnya, mama ai suroh buat sambal belacan, boleh cicah dengan ulam raja, ulam peberet ai sepanjang zaman. Dah lame gak tak makan macam kambing ni. Tu dia! Bapak ai kutip macam nak jamu satu kampung. Mama ai punya tangan yg tanam ni. Maka, bertukuk tukuk (tukuk is tumbuk dalam bahasa Sarawak) la hamba kat dapur buat sambal belacan. Fully supervised by mama ai sebab dah lame tak turun dapur. Almaklumlah, selama ni makan main tunjuk je terus dapat. Hiokhiok. Dah lupa macam mana cara nak masak air. SIap dah sambal belcan hamba Sebelum tu, ai carik anak lesung tak jumpa. Haih~ Dugaan betol. Almaklumlah dah lama tak balik Borneo Island tanah tumpah darah ai ni. Mama ai carik baru jumpa kah