Skip to main content

Misi Turunkan Berat Badan Day 9

Diet Apa Harini?

5 Disember 2023

Puasa Ganti --> 0/30 (progress - plan nak puasa ganti soon!)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Starting weight --> 69.2kg (27 November 2023)

Today's weight --> 68.4kg

Target weight --> 50kg

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Breakfast

Yogurt low fat Marigold perisa Peach πŸ‘

Kopi + creamer tanpa gula ☕

Air kosong secukupnya πŸ₯€

Snek pagi 

Oleh kerana saya dalam mode keinsafan harini setelah cheat day 2 hari, jadi saya skip snek pagi πŸ˜†

Lunch 

Nasi 1 cup sahaja 🍚

Ikan cencaru bakar AF 🐟

Sup sayur campur tanpa tumis πŸ₯¬πŸ…πŸ§…πŸŒΆ️🌿 πŸ₯•

Air kosong secukupnya πŸ₯€

Snek petang

Sebiji oren sunkist 🍊 

Apollo Checker πŸ§‡πŸ«

Roti sapu peanut butter coklat 🍞 🍫πŸ₯œ

Beberapa mini vege crackers πŸͺ

Seteko hot plain green tea 🍡

Tibehhh Ayah Dini bawak balik takoyaki guys πŸ₯ΉπŸ‘

Dinner

Same as lunch

Air kosong secukupnya πŸ₯€

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Steps today : Tak rekod steps harini sebab jam tengah charge.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Esok plan nak start puasa ganti sebanyak 30 hari sebab bulan puasa haritu saya mabuk pregnant teruk sangat. Doakan berjaya ganti sampai habis sebelum puasa tahun depan 🀲

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Comments

  1. Semangaaaat kaaak. Semoga lancar untuk mengganti puasa . Saya pun JD teringat belum ganti puasa juga, padahal tak terlalu banyak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for reading

Popular Post

Misi Turunkan Berat Badan Day 68

4 February 2024 Lah semakin malas nak update kehidupan πŸ˜† Saya busy melayan karenah anak kecik saya tu. Melayan diaand abang dia je dah separuh nyawaku pergi. Ommi embracing the moment je lah biarpun kepalaku pusing melihat kain baju tak berlipat berlonggok dan semakin beranak tu.  Masih dalam misi diet lagi tapi tak larat oi nak update dah. Cuma nak bagitau semalam kita mampu cecah steps 5k ya rakan-rakan πŸ₯°πŸ«° Sementara si Adik agak cranky 3, 4 hari ni, kita ambik peluang dukung dia sambil berjalan dalam rumah. Keluar masuk bilik, jalan ke dapur, pusing ruang tamu sampai dapat cecah steps ni. Sakit belakang dukung si Adik lama. Nak buat macam mana, mengempeng taknak, duduk taknak. Ihhh letih mak dia. Takde mood terus nak update kehidupan πŸ˜† Ditambah pulak dengan sibuk mencari duit poket jual tudung. Sebab banyak tudung nak release dah bulan ni, jadi banyak bahan nak kena promote. Bersusun-susun ya rakan-rakan. HQ and team leader belanja banyak bahan. Best sangat kalini dapat peluang m

Misi Turunkan Berat Badan Day 61

28 Januari 2024 Wahh dah 2 bulan eh saya start diet. Semalam Ayah Dini bawak pergi kenduri kat Rembau, Negeri Sembilan. First time jejak kaki kat daerah Rembau. Teringat lagu Rembau Most Wanted yo! Panas ya cuaca semalam. Tapi mujurlah rumah pasangan pengantin tenang-tenang je jenis majlisnya. Walimatul urus kawan kerja Ayah Dini. Sempatlah saya bersosial dengan rakan sebaya πŸ˜† Kalau tak aku duk menghadap anak je hari-hari. Anak-anak saya balik dari kenduri batuk-batuk harini. Kesian. Lepas ni seminggu duduk rumah je lah dulu. Si Adik first kenduri in his life. Si Abang waktu ni dah main dengan kawan-kawan kat dalam rumah pengantin sampai taknak balik. Ommi kadang-kadang lupa yang Abang Dini dah besar, dah 5 tahun and dah pandai bawak diri. Susah nak dapat gambar Abang Dini dah πŸ₯Ή Ajak ambik gambar pun taknak. Nak marah tak boleh, sebab saya kecik-kecik macam tu jugak perangai. Ahahahaha! Kita enjoy je makan semalam. Lauk kenduri sedap betul Negeri Sembilan style. Kuih muih pun saya ma

I Love This Ulam

Assalamualaikum =) Salam 15 Ramadhan. Petang tadi aku berperang kat dapur. Berperang dengan hati sendiri yang tahan sabar dengan suhu kepanasan melampau dalam rumah kampung aku. "=_=" Peluh menitis kalah athlete Olimpik London yang bermaskotkan makhluk bermata satu (oh scary!). Kesahnya, mama ai suroh buat sambal belacan, boleh cicah dengan ulam raja, ulam peberet ai sepanjang zaman. Dah lame gak tak makan macam kambing ni. Tu dia! Bapak ai kutip macam nak jamu satu kampung. Mama ai punya tangan yg tanam ni. Maka, bertukuk tukuk (tukuk is tumbuk dalam bahasa Sarawak) la hamba kat dapur buat sambal belacan. Fully supervised by mama ai sebab dah lame tak turun dapur. Almaklumlah, selama ni makan main tunjuk je terus dapat. Hiokhiok. Dah lupa macam mana cara nak masak air. SIap dah sambal belcan hamba Sebelum tu, ai carik anak lesung tak jumpa. Haih~ Dugaan betol. Almaklumlah dah lama tak balik Borneo Island tanah tumpah darah ai ni. Mama ai carik baru jumpa kah